Image

Nytt flaggskeppshotell i Stockholm

HOTELL Kvarteren kring Vasagatan är några av Stockholms mest expansiva och spännande, med centralt läge och många pågående projekt. Det står idag klart att stans nya stora hotell - Scandic Stockholm - kommer att öppnas i Diligentias fastighet Klockan 1, som ligger i korsningen Kungsgatan/Vasagatan.
Publicerad den 19 Oktober 2009

Kvarteret Klockan 1 är idag en stor fastighet med cirka 18 000 kvadratmeter kontor och ett antal bostäder. Att man nu omvandlar dessa ytor till hotell är ett exempel på hur Diligentia på ett flexibelt sätt anpassar sin produkt efter vad marknaden efterfrågar.

- För oss är marknadsanpassning a och o, säger Markus Pfister, fastighetschef på Diligentia. Det är viktigt att hela tiden vara kreativ och se våra fastigheters möjligheter ur olika kundperspektiv.

Scandic Stockholm, som beräknas öppna hösten 2011, blir en ny mötesplats i city och ett inbjudande vardagsrum för såväl resenärer som stockholmarna själva. Det handlar om ett flaggskeppshotell med drygt 400 rum, möteslokaler, restaurang, gym och en stor hotellbar/lounge öppen för alla.

- Nu tas ett koncept fram, som innebär att hotellet får en unik identitet som harmonierar med omgivningen och berättar en spännande historia. I och med detta befäster vi vår starka position i Stockholm ytterligare, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef på Scandic.

- Scandic har en förmåga att skapa affärer även i tuffa tider. Det här blir ett stort hotell mitt i ett av Stockholms expansiva områden, och jag är övertygad om att vår nya hyresgäst kommer att driva och utveckla hotellet till sin fulla potential, säger Markus Pfister, fastighetschef hos Diligentia, som nu tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Scandic.

- Samarbetet med Diligentia har under hela avtalsprocessen fungerat mycket bra och när vi nu kommit såhär långt ser vi fram emot att på allvar börja utveckla Stockholms mest inspirerande hotell, säger Frank Fiskers.

HåP Konsult AB har rådgivit Diligentia vid framtagning och urval av lämplig hotelloperatör för fastigheten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige