Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa storsatsar i Finland

Bolag Nyfosa bildar bolag med Brunswick för att genomföra en stor satsning i Finland och bygga upp en portfölj värd cirka sju miljarder kronor inom fem år.
Publicerad den 16 April 2021

Nyfosa avser att långsiktigt bygga upp en diversifierad fastighetsportfölj på den finska fastighets­marknaden tillsammans med Brunswick Real Estate. Nyfosa bedömer att det i dag saknas ett opportunistiskt fastighetsbolag som Nyfosa i Finland och att det finns goda affärsmöjligheter.

Nyfosa bildar med Brunswick Real Estate ett bolag med målet att bygga upp ett fastighetsbestånd om cirka sju miljarder kronor inom fem år. Förvärvsfokus kommer vara brett och i linje med Nyfosas verksamhet på den svenska marknaden. Med inriktning på finska regionsstäder inkluderas alla fastighetskategorier förutom bostäder. Nyfosa ser möjlighet att skapa en bred fastighetsportfölj som bidrar positivt till tillväxten i kassaflöde per aktie.

Brunswick Real Estate, med närvaro i Finland sedan 2006 och ett gediget track record i den finska marknaden, kommer driva den operativa verksamheten avseende transaktioner, förvaltning och hållbarhetsfrågor genom ett förvaltningsuppdrag. Bolaget ägs initialt till 90 procent av Nyfosa och till tio procent av Brunswick Real Estate.
– Efter att ha följt den finska marknaden en tid ser vi att det finns attraktiva affärsmöjligheter här som kan bidra med god avkastning. Ambitionen är hög och vårt mål är att växa snabbt, förutsatt att vi hittar rätt affärer. Med de båda bolagens gemensamma styrkor, samt en stark kapital- och bankmarknad, har vi rätt förutsättningar att nå dit. Vi har en pipeline med affärer som vi utvärderar, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
– Vi är mycket glada att få bredda vår redan etablerade verksamhet i Finland och i synnerhet att få göra det med Nyfosa som är snabbfotade och transaktionsorienterade. Våra kompletterande kompetenser, och Brunswicks proaktiva förvaltning med fokus på mätbar hållbarhet, skapar det bästa utgångsläget för ett lyckat investeringsmandat, kommenterar Patrik Andersson, vd för Brunswick Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige