Image
Nyfosa säljer till SLP för nästan en halv miljard kronor.
Nyfosa säljer till SLP för nästan en halv miljard kronor. Bild: SLP

Nyfosa och SLP i storaffär

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fyra fastigheter med en total uthyrningsbar yta om 48 610 kvadratmeter. Säljare är Nyfosa och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 455 miljoner kronor och årshyran uppgår till 30,2 miljoner. Två fastigheter är belägna i Malmö, en i Helsingborg och en i Jönköping.
Publicerad den 20 April 2023

– Vi är väldigt glada över att ha kunnat göra denna affär eftersom fastigheterna finns på strategiska logistikorter där vi redan är starka och gärna vill växa ytterligare. Fastigheterna är i princip fullt uthyrda vilket ger ett starkt kassaflöde samtidigt som det finns en betydande förädlingspotential, säger Peter Strand, vd för SLP.

Fastigheten i Helsingborg innefattar en mycket stor byggrätt och ligger på Ättekulla industriområde där SLP sedan tidigare äger fastigheter och uppfört nybyggnadsprojekt. Marken är detaljplanerad. Transaktionen finansieras med säkerställd bankfinansiering och egna medel.

Nyfosa har utöver affären med SLP även sålt ytterligare sex fastigheter i Österåker för 100 miljoner kronor. Totalt försäljningspris i de här två transaktionerna uppgår alltså till 555 miljoner kronor och årligt hyresvärde är 40 miljoner.
– Försäljningen frigör kapital för nya affärsmöjligheter i syfte att stärka våra kassaflöden, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige