Image

Nya förvärv höjer NP3:s vakansgrad

Bolag NP3:s senaste affärer har sänkt bolagets uthyrningsgrad från 96 till 93 procent. Målet om en uthyrningsgrad på 95 procent ligger fast.
Publicerad den 7 November 2014
Andreas Nelvig Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig

Intäkterna det tredje kvartalet uppgick till 68 miljoner (39).

Resultatet för kvartalet uppgick till 39 miljoner kronor (12,5).

För niomånadersperioden uppgick intäkterna till 162 miljoner kronor (106).

Förvaltningsresultatet uppgick till 67,2 miljoner kronor (38,5).

- Tillväxten har lett till att våra nyckeltal förändrats och kommer att förändras. Exempelvis så kommer vår överskottsgrad sjunka då förvärvade fastigheter har en betydligt lägre nivå. Vår ekonomiska uthyrningsgrad sjönk till 93 procent från förra kvartalets 96 procent som en effekt av högre vakans i förvärvade fastigheter. Vårt mål om en uthyrningsgrad om 95 procent ligger fast och den skall NP3 nå över tid. Överskottsgraden för kvartalet och för delårsperioden uppgick till 79 procent vilket jag är nöjd över, detta trots att vårt driftöverskott belastats med
reserveringar och kundförluster om 1,8 miljoner kronor, kommenterar vd Andreas Nelvig.

- Vi ser en fortsatt positiv värdeutveckling av vår fastighetsportfölj under kvartalet, främst beroende på våra nyförvärv under 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige