Image

Ny vd för Skanskas bostadsutveckling

KARRIäR Anette Frumerie lämnade JM för Skanska i maj.
Nu blir hon vd för Skanskas Bostadsutveckling i Norden (Skanska RDN).
Publicerad den 11 November 2010

Sedan maj i år har hon varit vice vd inom RDN med ansvar för projektutveckling och byggande av nya bostadsprojekt i Norden. Dessförinnan kom hon från JM, där hon ingick i koncernledningen och under 17 år innehade en rad olika positioner.

- Utnämningen av Anette är en tydlig signal att vi nu ökar Skanskas ambitioner inom bostadsutveckling i Norden. Vårt mål är att bli nummer ett i Norden - såväl vad gäller antalet hem vi utvecklar som inom kvalitet och miljöhänsyn och energiprestanda. För att nå dit måste vi växa och utveckla både våra erbjudanden och vårt sätt att arbeta, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

- Det är en spännande utmaning att få leda Skanskas bostadssatsning i Norden in i en ny fas. Den starka efterfrågan på marknaden i kombination med Skanskas finansiella styrka gör att vi nu satsar mer offensivt. Vi ska bli en mer kraftfull samhällsbyggare som kan gå in i tidiga skeden och ta större grepp och utveckla hela bostadsområden, säger Anette Frumerie.

Anette Frumerie efterträder Lars Björklund som nu går vidare till nya uppgifter i Skanskakoncernen. Han har arbetat i Skanska sedan 1990 i en mängd olika ledarroller, bland annat som regionchef inom Skanska Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige