Image

Ny förvaltningsorganisation på Kungsleden – Eskil Lindnér lämnar

Bolag Tillsammans med vd Biljana Pehrsson har Eskil Lindnér som bolagets fastighetschef länge arbetat med att få på plats en stark organisation inom förvaltningen. I och med att alla regionchefer nu är på plats har Eskil Lindnér bestämt sig för att efter sexton år på Kungsleden lämna bolaget för nya utmaningar.
Publicerad den 1 Oktober 2015

– Jag har haft förtroendet att arbeta sexton år i ledande befattningar inom Kungsledens fastighetsverksamhet. Det har varit en oerhört spännande tid, inte minst sedan Kungsledens nya strategi med fokus på fastighetsförvaltning introducerades för snart tre år sedan. Vi har fått på plats en stark organisation för värdeskapande förvaltning och uthyrning med bra regionchefer. Nu går implementeringen av bolagets strategi in i en flerårig operationell fas, och då känner jag att det är ett bra tillfälle att lämna över till nya krafter, säger Eskil Lindnér.

Kungsleden har sedan år 2013 arbetat med att implementera bolagets nya strategi vilket innefattar en stor omstrukturering och expansion av fastighetsportföljen och en uppbyggnad av förvaltingsorganisationen med fokus på kärnverksamheten - att aktivt förvalta, förädla och utveckla kommersiella fastigheter för att långsiktigt skapa attraktiv totalavkastning.

Biljana Pehrsson:

– Jag å mina egna och styrelsens vägnar tackar Eskil för allt han har bidragit till och gjort för bolaget under alla dessa år. Personligen är jag särskilt tacksam för den kontinuitet och trygghet han givit bolaget under de senaste åren när införandet av Kungsledens nya strategi inneburit stora förändringar för medarbetare och kunder. Våra fyra regionchefer kommer från och med nu att rapportera direkt till mig och jag vill passa på att välkomna dem till sina nya ansvarsområden i det nya Kungsleden. I det nya Kungsleden agerar varje regionchef som ”vd” för verksamheten i sin region med fullt ansvar för sina fastigheter och hyresgäster. Fokus ska nu ligga på att skapa värde och långsiktiga kundrelationer genom att förvalta, förädla och utveckla fastigheterna”, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.

Eskil Lindnér lämnar Kungsleden vid utgången av år 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY