Image

Ny BIM-chef på Nyréns

Bygg/Arkitektur Nyréns Arkitektkontor har anställt William Yankey som ny BIM-chef. - Vi ska vara ett ledande arkitektkontor och vi jobbar hela tiden med att utveckla våra arbetssätt. BIM handlar om ett smartare sätt att arbeta, som bygger på ständiga förbättringar, säger Tomas Alsmarker, vd för Nyréns Arkitektkontor.
Publicerad den 16 April 2014
William Yankey. Bild: Nyréns
William Yankey.

BIM, kort för Building Information Modeling, är en process som bland annat ger möjlighet att spara kunskap och erfarenheter från olika projekt i en databas. Där kan alla medarbetare dra nytta av dem och själva bidra med förbättringar.

- Arkitektur är ett lagarbete, och med BIM ser vi till att våra medarbetare inte behöver uppfinna hjulet i varje nytt projekt, utan att vi hela tiden drar nytta av alla erfarenheter vi samlat på oss. Man skulle kunna säga att BIM är Carl Nyréns bygglåda i modern tappning, en produktutvecklingsprocess där vi kontinuerligt förädlar vår best practise. William förstår verkligen det här tankesättet, säger Tomas Alsmarker.

William Yankey är uppvuxen i Springfield, Illinois. Han har en examen i inredningsarkitektur från Kansas State University och har tidigare jobbat som BIM-chef på flera amerikanska arkitektkontor. Dessutom är han en skicklig snickare och bygger allt från möbler till basgitarrer.

- Förhoppningsvis hjälper den bredden mig att kunna prata med alla på kontoret när jag nu börjar jobba med utbildning och att entusiasmera hela kontoret för den senaste teknikplattformen, säger han. Till att börja med ligger fokus på utbildning i Revit och att visa de fördelar som finns med att lära sig de digitala verktygen på djupet.

- Den tekniska utvecklingen har verkligen förändrat arkitektyrket de senaste åren. Inte minst blir arkitekturen allt mer globaliserad. Mycket fungerar på precis samma sätt här som på kontor i USA, man använder samma tekniker överallt och idéer sprids över världen ögonblickligen. Den utvecklingen är det viktigt att dra nytta av, säger William Yankey.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige