Image

Nu startar JM:s svarta bygge

Bygg Nu har JM startat bygget av ”Stockholms nya svarta”, eller Kajen 4, på Liljeholmskajen i Stockholm. Det ska bli Stockholms kanske mest spektakulära höghus - klätt helt i svart metall och med runda balkonger som sticker ut.
Publicerad den 21 September 2011
Kajen 4. Bild: Wingårdhs Arkitektkontor. Bild: Wingårdhs Arkitektkontor
Kajen 4. Bild: Wingårdhs Arkitektkontor.

- Kajen 4 är ett projekt att vara stolt över, säger Johan Skoglund, vd på JM.

Gert Wingårdh är arkitekten bakom Kajen 4, som ligger mitt på Liljeholmskajen i Stockholm. Här låg tidigare Vin & Sprits gamla produktionslokaler. Projektet är uppdelat i två etapper varav den första utgörs av ett 21 våningar högt designhus.

Förutom den svarta metallfasaden kännetecknas höghuset av de utstickande balkongerna från vilka man har utsikt i alla väderstreck. Totalt i bägge etapperna uppförs här 170 lägenheter om 2 till 5 rum och kök.

Intresset för det vatten- och citynära boendet har varit stort; cirka en tredjedel av de 105 bostäderna i första etappen är bokade bland JM:s VIP-kunder redan innan de släppts till försäljning till allmänheten.

Kajen 4 är ett lågenergihus med låga uppvärmningskostnader och minskade koldioxidutsläpp.

Inflyttning är beräknat till slutet av 2013.

Produktionsstarten av den första etappen kommer att redovisas under det fjärde kvartalet, 2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige