Image

NREP säljer till M&G Real Estate

Transaktioner NREP säljer två kontorshus med en totalarea av 11 000 kvadratmeter i Helsingfors till M&G Real Estate.
Publicerad den 23 Oktober 2017
NREP säljer i Helsingfors. Bild: NREP
NREP säljer i Helsingfors.

NREP säljer – genom sin fond NREP Nordic Strategies Fund II – två kontorshus i stadsdelen Sörnäs i Helsingfors. De båda byggnaderna har en totalarea av 11 000 kvadratmeter och är uthyrd till Gränsbevakningsväsendet och Trafikverket. Köpare är M&G Real Estate som betalar 28 miljoner euro, motsvarande cirka 269 miljoner kronor, för fastigheterna.

– Fastigheten är del av en större kontorsportfölj som vi köpte 2016. Under utvärderingen av portföljen konstaterades att den här fastigheten inte hade samma behov av operativ förvaltning och därför kunde vara aktuell att säljas. Intresset för moderna kontorshus i bra läge var precis så stark som förväntat och vi är nöjda med vår andra försäljning från NREP Nordic Strategies Fund II, säger Jani Nokkanen, partner på NREP.

– Vi är väldigt nöjda över att vår finländska portfölj växer ytterligare med en kontorsbyggnad i en del av Helsingfors som är inne i en spännande utvecklingsfas, bland annat genom köpcentrumet Redi. Värdet jämfört med CBD gjorde den här affären väldigt intressant, särskilt som hyresgästerna – iform av de två statliga myndigheterna – ger en långvarig säker inkomst, säger Thorsten Slytå, Nordenchef på M&G Real Esatate.

CBRE och Krogerus har varit rådgivare åt NREP.

White & Case har varit rådgivare åt M&G Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige