Image
NIras flyttar till nya lokaler i PP Pensions Munklägret.
NIras flyttar till nya lokaler i PP Pensions Munklägret. Bild: PP Pension

Niras flyttar till PP Pensions Munklägret

Uthyrning Niras flyttar sitt huvudkontor i Sverige till PP Pensions nya fastighetsutvecklingsprojekt Munklägret i centrala Stockholm.
Publicerad den 18 Augusti 2020

PP Pension genomför just nu en förädling av fastigheten Munklägret 24, med adressen Hantverkargatan 11, runt hörnet från Centralstationen.

Fastigheten som initialt byggdes för en hyresgäst anpassas nu till att välkomna flera olika hyresgäster.

Niras, en av Skandinaviens ledande konsultorganisationer, har valt Munklägret som sin nästa destination med inflyttning i december 2020. Niras lokaler är cirka 1 300 kvadratmeter och kommer initialt att utgöra utgångsbas för cirka 140 konsulter och stabsadministration.

– Vi är mycket glada för att Niras valt att flytta sin verksamhet till fastigheten och hoppas på ett långt samarbete, säger Cecilia Thomasson Blomquist, CIO, PP Pension.

– I Niras har vi en diversifierad och växande verksamhet vilket genererar en bred kravspecifikation. Vi arbetar internationellt och i Sverige över hela landet vilket underlättas av ett effektivt kommunikationsläge. Munklägret är, förutom att vara ett väldigt spännande och attraktivt projekt, det alternativ som bäst kommer att möta våra behov. Vi ser mycket fram emot att flytta in i december, säger Erik Gådin, projektledare på Niras.

Tidigare har PP Pension gjort klart med Ekobrottsmyndigheten som hyr cirka 3 000 kvadratmeter med etappvis inflyttning under 2020.
Munklägret som moderniseras i sin helhet erbjuder en flexibel och yteffektiv planlösning som är dimensionerad för tio kvadratmeter per person och arbetsplats. Till detta ett garage med många p-platser samt dusch- och omklädningsrum för de som väljer att cykla till arbetet, gå eller löpträna längs med Norr Mälarstrands strandpromenad.

– Nu återstår endast att hyra ut cirka 3 200 kvadratmeter av fastighetens närmare 8 000 kvadratmeter, säger Cecilia Thomasson Blomquist.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige