Image

Niras flyttar till aktivitetsstyrt kontor

Bolag Niras har flyttat till ett aktivitetsstyrt kontor i Stockholm.
Publicerad den 23 Oktober 2012

Niras sitter nu i kvarteret Klamparen 10 på Fleminggatan 14 (som ägs av Fabege).

- Som konsulter inom fastighetsbranschen arbetar vi ofta utanför vårt kontor tillsammans med våra kunder. Vi mätte därför nyttjandegraden av våra lokaler och mätningen visade att bara 35 procent av arbetsplatserna användes. I mötesrummen var motsvarande siffra så låg som 20 procent. Vi såg då en möjlighet att förändra för att få en bättre miljö och dynamik på vår arbetsplats, säger Markus Davelid, vd på Niras.

Niras beslutade att flytta till ett nytt kontor och använda ett nytt arbetssätt. En workshop genomfördes där samtliga medarbetare fick specificera vad de arbetar med under en vecka, vilket mynnade ut i en aktivitetsanalys. Analysen visade tydligt att många av våra medarbetare föredrar att byta miljö utifrån arbetets art, till till exempel loungemiljö, tysta rum, konferensrum, eget skrivbord. Med bakgrund av detta valde Niras att det nya Stockholmskontoret skulle vara aktivitetsstyrt.

- Genom att vi nu flyttar till ett välplanerat aktivitetsstyrt kontor så minskar vi vår lokalyta med nästan 30 procent. Trots detta finns det i genomsnitt nästan tre olika sittplatsmöjligheter per medarbetare och vi känner därför ingen oro för att kontoret ska vara för litet. Vi kommer utan tvekan att kunna expandera kraftigt utan att ens behöva möblera om, säger Hanna Mossfeldt, projektledare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige