Image

Niras flyttar till aktivitetsstyrt kontor

Bolag Niras har flyttat till ett aktivitetsstyrt kontor i Stockholm.
Publicerad den 23 Oktober 2012

Niras sitter nu i kvarteret Klamparen 10 på Fleminggatan 14 (som ägs av Fabege).

- Som konsulter inom fastighetsbranschen arbetar vi ofta utanför vårt kontor tillsammans med våra kunder. Vi mätte därför nyttjandegraden av våra lokaler och mätningen visade att bara 35 procent av arbetsplatserna användes. I mötesrummen var motsvarande siffra så låg som 20 procent. Vi såg då en möjlighet att förändra för att få en bättre miljö och dynamik på vår arbetsplats, säger Markus Davelid, vd på Niras.

Niras beslutade att flytta till ett nytt kontor och använda ett nytt arbetssätt. En workshop genomfördes där samtliga medarbetare fick specificera vad de arbetar med under en vecka, vilket mynnade ut i en aktivitetsanalys. Analysen visade tydligt att många av våra medarbetare föredrar att byta miljö utifrån arbetets art, till till exempel loungemiljö, tysta rum, konferensrum, eget skrivbord. Med bakgrund av detta valde Niras att det nya Stockholmskontoret skulle vara aktivitetsstyrt.

- Genom att vi nu flyttar till ett välplanerat aktivitetsstyrt kontor så minskar vi vår lokalyta med nästan 30 procent. Trots detta finns det i genomsnitt nästan tre olika sittplatsmöjligheter per medarbetare och vi känner därför ingen oro för att kontoret ska vara för litet. Vi kommer utan tvekan att kunna expandera kraftigt utan att ens behöva möblera om, säger Hanna Mossfeldt, projektledare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggbranschen i skräcktoppen när konkurserna fortsätter öka

Ekonomi/Finansiering Konkurserna bland svenska företag låg i slutet på förra året redan på rekordhöga nivåer men fortsätter att öka, enligt ny statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Inom byggsektorn har konkurstakten de sex senaste månaderna, fram till januari 2023, hittills nått den högsta nivån på tio år. Fastighetssverige har talat med ekonom Johanna Blomé om de dystra siffrorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige