Image

Newsec: Starkare tillväxt under 2017

Sverige En politiskt turbulent omvärld till trots så står sig de europeiska och amerikanska ekonomierna stabilt och Newsec förväntar sig en starkare tillväxt under 2017. Global marknadsoro har ännu inte haft någon större inverkan på den nordeuropeiska fastighetssektorn och Newsec förväntar sig fortsatt intresse från investerare under året. Räntorna är fortsatt låga och det finns en betydande mängd likviditet i systemet, skriver Newsec i sin rapport Property Outlook.
Publicerad den 8 Mars 2017
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay.

2016 och inledningen av 2017 präglades av politisk turbulens och viktiga händelser, exempelvis det franska presidentvalet, ligger fortfarande framför oss. Effekterna av Storbritanniens omröstning för att lämna EU syns redan genom att internationella aktörer har börjat titta mot andra marknader än den brittiska. Vi kan också förvänta oss att Trumps tillträde som USAs president kommer att påverka investeringsklimatet, även om det är för tidigt att säga hur, menar Newsec.

- Fastighetsmarknaden har varit på uppgång i nästan ett decennium och vi början ana slutet på den här cykeln. Trots det så är intresset från såväl nationella som internationella investerare stort och vi tror att det kommer att vara externa, snarare än branschinterna, faktorer som framkallar ett trendbrott, säger Max Barclay, vd för Newsecs rådgivning i Sverige.

Den senaste utgåvan av Nordic Property Outlook analyserar särskilt Stockholms kontorsmarknad där hyresnivåerna har slagit nya rekord. I Stockholm CBD syns nu exempel på hyresnivåer upp emot 8 000 kronor per kvadratmeter och år.

- Vi har en historiskt låg andel nyproducerad kontorsyta och ett högt tryck på att omvandla befintliga lokaler till boende. I kombination med en fortsatt växande ekonomi pressar det hyrorna uppåt och tvingar företag att tänka nytt för att hitta flexibla lösningar och nya geografiska områden, säger Max Barclay.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige