Image
Björn Lindeborg, Newsec och Daniel Gorosch, Jones Lang Lasalle.
Björn Lindeborg, Newsec och Daniel Gorosch, Jones Lang Lasalle.

Newsec köper hel verksamhet av konkurrent

Bolag Newsec köper Jones Lang Lasalles svenska förvaltningsverksamhet. Bland kunderna återfinns stora internationella aktörer som Axa, Grosvenor, Henderson och IVG.
Publicerad den 21 Augusti 2013

Enligt Newsec ska affären ses som ett led i Newsecs ambition att vara den långsiktiga, självklara och ledande partnern inom kommersiell fastighetsförvaltning i Norden.

- Vi har under det senaste året genomfört flera förvärv, skapat en nordisk plattform med helägda bolag och etablerat nya verksamheter. Affären ska ses som ett led i vår ambition att vara den ledande, långsiktiga och självklara partnern inom kommersiell fastighetsförvaltning, inte minst vad gäller internationella kunder. Genom en sammanslagning mellan JLL:s svenska förvaltningsdel, med cirka 60 medarbetare, och vår nordiska förvaltningsverksamhet, med mer än 400 medarbetare, stärker vi vår kompetens ytterligare samt skapar synergier som ger mervärden för våra kunder, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Asset Management.

JLL:s svenska förvaltningsverksamhet, som grundades år 2000, erbjuder helhetslösningar samt har en djup kompetens inom förvaltning av kommersiella fastigheter. Det gäller inte minst handelsfastigheter som svarar för cirka tre fjärdedelar av det förvaltade beståndet om totalt cirka en miljon kvadratmeter. Verksamheten konsolideras per 2 september 2013.

- En framgångsrik förvaltningsverksamhet kräver en stor volym för att driva en fortsatt tjänsteutveckling och vara konkurrenskraftig. Den trygghet som Newsecs starka varumärke, gedigna plattform och förvaltningskunskap tillhandahåller, både för våra kunder och våra anställda, var en mycket viktig parameter i vårt val av motpart i denna affär. Genom affären skapas synergieffekter, vilket är positivt för våra förvaltningskunder. Vår hängivenhet till den svenska marknaden är fortsatt stark och det finns ett stort fokus på att ytterligare utveckla den övriga verksamheten framöver, säger Daniel Gorosch, vd för Jones Lang Lasalle Sverige.

Efter affären förvaltar Newsec Asset Management totalt över 1 500 fastigheter i Norden, varav drygt 60 köpcentrum, fördelat på en yta om över elva miljoner kvadratmeter och har fler än 500 anställda.

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige