Image

Newsec intensifierar satsningen på marknadsanalys

Bolag Newsec intensifierar satsningen på marknadsresearch och anpassad makroanalys för fastighetsbranschen och dess delsegment. Avsikten är samarbeta med några av marknadens främsta aktörer avseende makroekonomiska prognoser i syfte att på ett oberoende sätt värdera och implementera dess effekter på fastighetsmarknaden.
Publicerad den 12 November 2014
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay.

- Vi kommer framöver att aktivt samarbeta med marknadens främsta aktörer inom makroekonomiska prognoser och samtidigt intensifiera samt utveckla vårt interna arbete med att tolka och prognostisera vad detta innebär för fastighetsmarknaden och dess delsegment, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.
En genomarbetad strategi och handlingsplan gällande exit är idag minst lika viktigt som att göra en bra initial affär.

- Genom marknadens bästa marknadsanalyser skapar vi rätt förutsättningar för att nå bästa möjliga avkastning på gjorda fastighetsinvesteringar via skräddarsydda och genomarbetade analyser, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.

Newsec Property Outlook lanserades 2001 och är idag Norden mest lästa fastighetsrapport. Newsec erbjuder totalt ett tiotal rapporter uppdelade på olika fastighetssegment och regioner.

- Satsningen innebär bland annat att vi inleder rekryteringen till en ny roll – Head of Research – som förutom kundspecifika uppdrag kommer att ansvara för Newsecs femårsprognos och Newsec Property Outlook samt vårt breda utbud av analyser av fastighetsmarknadens olika segment och geografier i norra Europa, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige