Image

NCC-vd blir ny ordförande i BI

Karriär Tomas Carlsson, affärsområdeschef för NCC Construction i Sverige, blir ny ordförande för arbetsgivareorganisationen Sveriges Byggindustrier, BI. Han ersätter Leif Stridh som avgick vid förbundsstämman i går.
Publicerad den 6 Maj 2011
Tomas Carlsson. Bild: NCC. Bild: NCC
Tomas Carlsson. Bild: NCC.

Tomas Carlsson, som till vardags är vd på NCC Construction Sverige, är sedan tidigare ledamot i BI:s styrelse. Han har varit anställd inom NCC sedan 1991 och haft en rad ledande befattningar inom koncernen.

Utifrån sitt nuvarande arbete som vd för ett av Sveriges största bygg- och anläggningsföretag kommer Tomas Carlsson att fokusera på branschens viktigaste frågor.
– Jag ska fortsätta arbetet med att utveckla modernare medarbetaravtal som gör byggjobben mer attraktiva samtidigt som svenska företags konkurrensförmåga stärks. Arbetsmiljöfrågorna och kampen mot svartarbete är två frågor som vi måste fokusera på för att göra branschen mer intressant för unga människor, säger Tomas Carlsson.

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för cirka 3 200 bygg- och anläggningsföretag verksamma i Sverige. I uppdraget ingår att skapa goda förutsättningar och villkor för byggföretagen och dess anställda. Förbundets prioriterade mål är ett modernt medarbetaravtal och en bransch utan svartarbete.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige