Image

NCC ska bygga multimediahus för halv miljard

BYGG NCC Construction Danmark har fått i uppdrag av Århus kommun att bygga ett nytt multimediahus i Århus hamn. Ordern är värd cirka en halv miljard kronor.
Publicerad den 2 Juni 2010

NCC Construction Danmark har fått i uppdrag av Århus kommun att bygga ett nytt multimediahus i Århus hamn. Kontraktet avser den första etappen och nu vidtar gemensam planering och förberedelser inför byggstarten i augusti 2011.

Projektet ska genomföras som partnering med ett sammanlagt ordervärde om cirka 500 miljoner kronor.

NCC och Århus kommun ska fram till april 2011 utarbeta de slutliga ramarna för bygget. Arbetet inkluderar bland annat en överenskommelse om ett avtalat målpris för projektet, därefter startar själva bygget.
Multimediehuset blir Århus nya huvudbibliotek och ska dessutom innehålla medborgarservice, multimediasal, barnteater och kafé.

Partnering är en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Orderregistrering beräknas ske i det andra kvartalet 2011 och multimediahuset förväntas stå färdigt i slutet av 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige