Image
Tycho Braheskolan, med staty av herr Brahe själv i förgrunden.
Tycho Braheskolan, med staty av herr Brahe själv i förgrunden. Bild: NCC

NCC renoverar Tycho Braheskolan i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC ska tillsammans med Helsingborgs stad utföra ombyggnadsarbete på gymnasieskolan Tycho Braheskolan. Projektet är en del av ett strategiskt partneringsamarbete, där parterna i ett första skede tillsammans planerat och projekterat arbetet samt enats om ett riktpris.
Publicerad den 1 November 2023

Renoveringen av Tycho Braheskolan är en del av ett strategiskt partneringsamarbete där även närliggande Olympiaskolan ingår och arbetet har planerats och projekterats för båda skolorna parallellt. Sedan hösten 2022 pågår ombyggnadsarbete på Olympiaskolan. Detta arbete beräknas bli klart till årsskiftet och därefter fortsätter renoveringsarbetet på Tycho Braheskolan. Arbetet beräknas vara klart under 2025.

NCC:s uppdrag innebär bland annat ombyggnad av skolans värme- och ventilationssystem så att det uppfyller moderna krav, ytskiktsrenovering, nya innertak samt ny el och belysning i samband med detta. Parterna har tidigare tillsammans genomfört liknande renoveringsarbete på gymnasieskolan Filbornaskolan samt flera grundskolor i kommunen.

– NCC ser stort värde i att ta vara på det som redan finns och utveckla det. Vi har stor erfarenhet av att bygga om äldre skolor till moderna lärmiljöer och ser fram emot att fortsätta renovera Helsingborgs stads gymnasieskolor. Vi brinner verkligen för att få vara med och både bevara äldre byggnader och förbättra miljön där ungdomar lär och utvecklas, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building Sweden.

Ordervärdet för Tycho Braheskolan uppgår till drygt 90 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige