Image
Länssjukhuset i Ryhov. Byggnaderna längst fram i bild har NCC tidigare byggt åt regionen, och de bruna bakomliggande husen ska nu renoveras.
Länssjukhuset i Ryhov. Byggnaderna längst fram i bild har NCC tidigare byggt åt regionen, och de bruna bakomliggande husen ska nu renoveras. Bild: Joakim Kröger, NCC

NCC renoverar länssjukhuset Ryhov i Jönköping

Bygg/Arkitektur NCC ska inom sitt ramavtal med Region Jönköping modernisera Länssjukhuset Ryhov genom omfattande renovering och ombyggnation. Uppdraget är det första av tre oberoende delprojekt som ingår i projekt Akutspåret och som avropas var för sig.
Publicerad den 30 Oktober 2023

I detta delprojekt ska NCC bygga om vårdavdelningar för att skapa enkelrum med egen wc och dusch, bygga en integrerad rehabiliteringsverksamhet och installera nya tekniska system för hela byggnaden. I uppdraget ingår även renovering av mottagning, dagsjukvård och rehabilitering för stroke- och neurologisk vård.

­– Region Jönköpings samverkansavtal för Akutspåret med NCC har genom ett bra samarbete mynnat ut i en beställning av det första delprojektet för Länssjukhuset Ryhov. Detta samarbete skapar goda förutsättningar för kommande etapper inom samarbetsavtalet, säger Thomas Svärd, byggprojektchef Regionfastigheter Jönköping.

Länssjukhuset Ryhov byggdes 1980–1988 av ABV, SIAB och Skanska i konsortium. ABV och SIAB är idag en del av NCC. Under 2018–2020 genomförde NCC en utbyggnad och modernisering av sjukhuset.

­– Det är verkligen roligt att få sätta i gång att bygga framtidens vård tillsammans med regionen på Länssjukhuset Ryhov. Som Sveriges största sjukhusbyggare med många specialister och en lång erfarenhet från andra sjukhus är vi övertygade om att vi kan säkerställa att resultatet möter framtidens vårdbehov, säger Andreas Saltin, affärschef NCC Building Sweden.

Affären har ett ordervärde om 220 miljoner kronor som orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under fjärde kvartalet 2023. Byggstart planeras till fjärde kvartalet 2023 och beräknas vara klart fjärde kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige