Image

NCC får byggorder av Uppsalahem

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Uppsalahem att bygga 220 lägenheter, varav 90 studentlägenheter, i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Ordern uppgår till 263 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Augusti 2014

Projektet omfattar nyproduktion av tre bostadshus i kvarteret Haubitsen i stadsdelen Kåbo i Uppsala. Det största bostadshuset utformas runt en gård och får cirka 130 lägenheter och garage. De andra två husen är avsedda för studenter och får 45 studentlägenheter vardera.

– Det finns ett stort behov av studentlägenheter och en allmän efterfrågan på nya bostäder i Uppsala. Vi är glada att kunna möta behoven och bidra med energieffektiva bostäder, säger Svante Hagman, chef för NCC Construction Sweden

NCC och Uppsalahem driver projektet i partnering, som är en samverkansform där projektets nyckelaktörer löser ett uppdrag tillsammans i öppen dialog med projektets bästa i fokus.

Byggarbetena startar i augusti 2014. Studentlägenheterna beräknas vara klara för inflyttning till vårterminens start 2016 och det större bostadshuset med trapphusvisa inflyttningar från augusti 2016 till maj 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige