Image
Den nya Sundbornskolan.
Den nya Sundbornskolan. Bild: Falugruppen

NCC bygger Sundbornsskolan i Dalarna

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Falu kommun bygga Sundbornsskolan i Carl Larssons gamla hemtrakter, Sundborn, norr om Falun i Dalarna. Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på ca 265 miljoner kronor.
Publicerad den 29 September 2023

NCC:s uppdrag omfattar rivning av befintliga byggnader, vilken redan har genomförts, samt nybyggnation av en ny skola och idrottshall. Den nya skolbyggnaden, i två plan, kommer att ha en total yta om cirka 7 000 kvadratmeter och inrymma 240 elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolbyggnaden kommer innehålla undervisningsytor, tillagningskök och matsal. Byggnaden får en träfasad och en hybridstomme av limträ, stål och betong.

– Det finns stora fördelar med att bygga skolor i samverkan, något vi redan kan se vid Sundbornsskolan. Här har vi i nära samarbete med Falu kommun redan identifierat flera möjligheter till återbruk och energibesparing. Till exempel ska vi återvinna fönsterglasen från den gamla skolan, vilket minskar koldioxidutsläppen med hela 50 procent jämfört med nytillverkade fönster, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef, NCC Building Sweden.

Byggstart skedde i september 2023 och den nya skolan planeras vara färdigställd i slutet av 2025 och redo för inflyttning till vårterminens start 2026. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 265 miljoner kronor och orderregistreras i tredje kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Blir ny börs-vd: "Kul och spännande och så klart en utmanande ny dimension"

Bolag Cibus har funnit efterträdaren till Sverker Källgården. Ny vd från mitten av januari blir Christian Fredrixon. För Fastighetssverige berättar styrelseordförande Patrick Gylling varför valet föll på Christian Fredrixon och Fredrixon själv berättar om sin nya roll, och ger sin syn på bolaget och marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige