Image
NCC kommer att bygga Linnanmaa simhall i Uleåborg.
NCC kommer att bygga Linnanmaa simhall i Uleåborg. Bild: Uleåborgs stad

NCC bygger simhall i Uleåborg

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av Oulun Tilapalvelut att bygga Linnanmaa simhall i Uleåborg, Finland. Uppdraget är en utförandeentreprenad och ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Mars 2023

Simhallen omfattar cirka 5 000 kvadratmeter och kommer att få tre olika bassänger; en 25-meters motionsbassäng, en multibassäng och en kombinerad barn- och utbildningsbassäng. I byggnationen ingår även omklädningsrum och serviceytor.

– NCC har stor nordisk erfarenhet av att bygga simhallar och badhus och vi har egna beprövade tekniska lösningar och arbetsprocesser. Detta tar vi med oss till byggnationen i Uleåborg. Projektet genomförs som en utförandeentreprenad, vilket innebär att Oulun Tilapalvelut ansvarar för design och projektering av simhallen, säger Frej Weurlander, avdelningschef Special Projects, NCC Building Nordics.

Byggstart planeras till våren 2023 och det hela beräknas vara klart i slutet av 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige