Image

NCC bygger rättspsyk för halv miljard

BYGG NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny rättspsykiatrisk vårdanläggning i Olofstorp, 15 kilometer nordost om Göteborg. Uppdragsgivare är Västfastigheter och ordersumman är drygt 500 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Januari 2010

Vårdbyggnaden omfattar lokaler för akutvård, rehabilitering, aktiviteter och administration. Utöver byggnaderna ska NCC även anlägga ett park- och strövområde om totalt 16 hektar.

Den 20 000 kvadratmeter stora vårdanläggningen består av tre delar med plats för 96 patienter. Det moderna aktivitetscentrumet kommer bland annat att erbjuda träningsmöjligheter och får dessutom verkstäder för snickeri, keramik och hantverk. I uppdraget ingår också en del för administration, forskning, utbildning och personalutrymmen.

NCC:s erfarenhet av att kostnadseffektivt bygga rättspsykiatriska vårdanläggningar, sjukhus och fängelser, har haft stor betydelse i upphandlingen.

- Vi använder virtuellt byggande med fyra dimensioner i vår projektering, 4D, redan från start och har bra logistiklösningar som kommer att göra byggandet effektivt, säger Marcus Bramer, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Ett annat sätt att hålla tidsramarna och sänka kostnaderna är en hög prefabriceringsgrad. Det betyder att stora delar av bygget sker med förproducerade element.

Arbetet med att sanera marken påbörjas omedelbart och hela vårdanläggningen beräknas vara klar i mars 2012.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige