Image
Invernesshöjden i Danderyd.
Invernesshöjden i Danderyd. Bild: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

NCC bygger åt Aros

Bygg/Arkitektur NCC ska i samverkan med Aros Bostad bygga 86 lägenheter i första etappen av det nya bostadskvarteret Invernesshöjden i östra Mörbylund i Danderyd. Ordern är värd cirka 180 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Januari 2019

– Invernesshöjden är det största nyproduktionsprojektet för bostäder i Danderyd på flera år och tillika Aros Bostads hittills största projekt. Genom samverkan med NCC får vi en stabil och långsiktig helhetspartner och kan tillföra kommunen ett stort tillskott moderna lägenheter i ett attraktivt läge, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

NCC och Aros Bostad ingick ett samverkansavtal i december 2017 om att utveckla Invernesshöjden i södra Danderyd, ett nytt bostadskvarter med cirka 400 lägenheter och en förskola. Avtalet omfattar fyra etapper och tillsammans arbetar parterna fram systemhandlingar, bygghandlingar och riktkostnad. Därefter sker byggnation.

I den första etappen ska NCC bygga 86 bostadsrätter fördelade i två bostadshus. Ett punkthus i sju våningar och ett lamellhus med tre trapphus, båda med tegelfasad. Lägenheterna blir i storleken 1–6 rum och kök med väl tilltagna balkonger, stora ljusinsläpp och funktionella lösningar. Under kvarteret byggs ett stort gemensamt garage.
– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess som gynnar alla parter och möter kommunens behov av fler och väl utformade bostäder, säger Mats Hellberg, projektutvecklare på NCC Building Sweden.

NCC har börjat med inledande mark- och grundläggningsarbeten. Under våren 2021 beräknas de första lägenheterna stå klara för inflyttning.

Affären om cirka 180 miljoner kronor beräknas registreras i slutet av första kvartalet 2019 i affärsområdet NCC Building Sweden efter godkänt bygglov.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige