Image

Mölndalsbostäder säljer allt i Rävekärr

TRANSAKTIONER Mölndalsbostäder är på väg att sälja alla 252 hyreslägenheter i Rävekärr för 150 miljoner kronor. Mölndalbro Fastigheter köper beståndet, och säljer samtidigt en centrumfastighet till Steen & Ström.
Publicerad den 22 Maj 2008

Mölndalbro Fastigheter äger Koljan 3, innehållande bland annat Willys, Kappahl och Nordea.

I förhandlingarna kring nya Mölndals Centrum, som Steen & Ström ska uppföra, har Mölndalbro Fastigheter begärt att få andra fastigheter i utbyte för Koljan 3, skriver Mölndals-Posten.

– Det är köparen som framfört önskemålet om just Rävekärr. Det passar antagligen dem bra i fråga om läge och storlek, säger Lennart Oliv, Mölndalsbostäders vd, till Mölndals-Posten.

Enligt tidningen går affären rent tekniskt till så att Mölndalsbostäder säljer lägenheterna till Steen & Ström för 150 miljoner kronor, som sedan säljer dem vidare till Mölndalbro Fastigheter. Koljan 3, (som har ett taxerat värde på 27 miljoner kronor) blir då en delbetalning i affären.

Enligt Lennart Oliv kommer det att finnas med en formulering i avtalet om att bostäderna tidigast får ombildas till bostadsrätter efter ett angivet antal år.

Patrik Karlsson (s), kommunalråd som sitter i företagsledningen för Mölndalsbostäders moderbolag Kvarnfallet tror inte att det kommer att ske liknande affärer framöver.

– Jag kan inte tänka mig att det är aktuellt med några liknande affärer för att lösa centrumförhandlingarna. Sedan är det viktigt att säga att reavinsten från affären, som vi räknar med kommer att bli cirka 60 miljoner, ska användas till nyproduktion. Vi räknar med att kunna bygga 150 nya hyresrätter och tack vare försäljningsvinsten få ner hyran rejält, säger Karlsson till Mölndals-Posten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige