Image

Moderat rasar mot kommunal försäljning

AFFÄRER Ockelbo kommun säljer tre obebyggda fastigheter för 20 kronor kvadratmetern. Oppositionen rasar och tycker att priset är alldeles för lågt.
Publicerad den 4 Juni 2008

Tomterna är obebyggda, men köparen Jimmy Åberg planerar att så småningom hyra ut dem som industrihotell, skriver Arbetarbladet.

- Det ser ju för jäkligt ut där, det är därför ingen har velat köpa tomterna. Till att börja med ska jag se till att få massbalans där, schakta från en tomt och fylla på i den andra, för att få upp dem i nivå med vägen. Jag vill se till att det blir ordning och reda där, så att det kan hända någonting, säger han till tidningen.

Kjell-Arne Persson (m) är mycket irriterad över försäljningen. Inte minst för att det står skog på tomterna – han menar att kommunen åtminstone kunde ha avverkat och sålt den före försäljningen.

– I grova drag anser vi att man säljer till underpris och det är dumt att ge bort kommunens pengar. Det vore så enkelt att anlita en avverkningsfirma, säger Kjell-Arne Persson till Arbetarbladet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige