Image

Miljonprogrammen lockar

Event Att investera i miljonprogram har blivit hett. Victoria Park anställer de boende för att inte flytta problemen som förknippas med områdena. – Vi tar på det sättet ett större grepp, sade Peter Strand på Victoria Park.
Publicerad den 20 November 2014
Diskuterade miljonprogram. Karin Witalis, DTZ, Mikael Granath, Willhem, Peter Strand, Victoria Park och Ulf Nilsson, D. Carnegie & Co. Bild: Niclas Liedberg
Diskuterade miljonprogram. Karin Witalis, DTZ, Mikael Granath, Willhem, Peter Strand, Victoria Park och Ulf Nilsson, D. Carnegie & Co.

Saken diskuterades på Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm på tisdagen. Mikael Granath på Willhem vill helst inte benämna områdena som miljonprogram.

– Det har en negativ klang, sade han och tillade att han tror att möjligheterna ökar när kommunerna säljer fastigheterna till privata aktörer.

– Det leder till ett nytänkande. Det är bra att bryta upp likriktningen och jag tror det är hälsosamt även för hyresgästerna när det blir konkurrens.

Bostadsbolaget Willhem renoverar bland annat lägenheter i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.
– Jag tror på renoveringar efterhand i samband med in- och utflyttning.

Karin Witalis på DTZ:
– Den främsta fördelen med att investera i miljonprogram är att det inte finns några vakanser.

Karin Witalis har hört med ett antal banker hur de ställer sig till att låna ut pengar för investeringar i miljonprogram.
– Vissa bedömde det som vilka fastigheter som helst, medan andra var mer skeptiska och ville titta noggrannare på läge, renoveringsbehov och så vidare.

Ulf Nilsson på D. Carnegie & Co tycker att en av utmaningarna är att hålla hyrorna på rätt nivå med tanke på att det handlar om ett segregerat område.
– Om tio år ska det vara lika attraktivt som det var för 40 år sedan.

Peter Strand på Victoria Park, som rustar upp fastigheter i Rosengård, Malmö:
– Det är intressant att förändra något som man över huvud taget inte trodde skulle vara möjligt.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige