Image

Tar smällarna på rätt sätt

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Se inte pengarna som det viktigaste. Det rådet gav Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner, besökarna på Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm.
Publicerad den 19 November 2014
Vd:arna Rutger Arnhult, Klövern, och Sven-Olof Johansson, Fastpartner, möttes under Fastighetsmarknadsdagen i en duell. 
Bild: Pixprovider
Vd:arna Rutger Arnhult, Klövern, och Sven-Olof Johansson, Fastpartner, möttes under Fastighetsmarknadsdagen i en duell.

Sven-Olof Johansson mötte Rutger Arnhult, Klövern, i en vd-duell. Sven-Olof Johansson, som har ett förflutet som boxare, poängterade att det gäller att ta smällarna på rätt sätt. Att resa sig om man bli knockad. Själv har han 18 konkurser i sitt cv.

– Jag hade två miljarder i skulder, under hela 90-talet jobbade jag utan att ta semester. Till slut lyckades jag få med mig finansiärerna. Det finns bara en väg...

Fastpartner riktar in sig på Stockholm där man får in 78 procent av hyresintäkterna.

– Urbaniseringstrenden bara ökar, Stockholm är överlägset som investeringsmarknad. Men jag tycker att avkastningskraven ute i landet borde sänkas.

Rutger Arnhult, som också gärna idrottar och som ser jobbet som ett långt maratonlopp, skriver under på urbaniseringstrenden, men oroas lite över de 250 kommuner i landet som inte växer.

– Det är ändå bra att många större aktörer lämnar sina gamla trötta kontor i city för förorterna. Lokalerna i city blir i stället fina bostäder.

Avslutningsvis försökte Alexandra Pascalidou få de båda tungviktarna att bryta arm, men Arnhult tyckte bordet såg lite vingligt ut.

– Det betyder att Johansson står som vinnare, konstaterade moderatorn.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige