Image

Miljardresort byggs i Oskarshamn

AFFäRER I augusti ska detaljplanen vara klar för en miljardresort i Figeholm utanför Oskarshamn. Investeringen beräknas uppgå till cirka fyra miljarder kronor. Se bilderna här.
Publicerad den 7 April 2010

Det är det danska utvecklingsbolaget WWP, som tillsammans med den norska hotellkoncernen Norlandia, ligger bakom satsningen på en resort i Oskarshamn.

Inspirationen till anläggningen hämtar man från den danska resorten Lalandia.

Tanken är att skapa ett semesterområde med aktiviteter för hela familjen. En speciell plats där man kan njuta av naturen, spela golf, tennis, fotboll, volleyboll, bada, fiska och segla - eller ta det lugnt med semestercentrets många inomhusaktiviteter: vattenland, bowling, minigolf, lekland samt en enorm multihall med bollbanor, ishockey och mycket mer.

Resorten ska utgöra ramen för en aktiv och rekreativ semester för turister i alla åldersgrupper - året om. Därför är planerna att det ska finnas många olika slags semesterhus - allt efter behov och plånbok - samt ett badhotell nere vid vattnet.
Men det ska inte bara vara ett turistställe, utan ska också erbjuda konferens-, sport-, konsert-, utställnings- och undervisningsmöjligheter.

Enligt Kristian Wendelboe, vd på WWP, går projektet sakta men säkert framåt.
- Vi har jobbat med det här i två och ett halvt år och räknar med att ha en färdig detaljplan i augusti, säger han till Fastighetssverige.

Han berättar att investeringen beräknas uppgå till cirka fyra miljarder kronor. Och han räknar med att allt ska vara klart inom fem år.

Då ska, bland annat, 1 200 fritidshus vara på plats.

Arkitekter är Bauer och Fredsted Arkitekter. Inga entreprenörer är ännu klara.

Om Wendelboe West Properties
WWP ApS är ett privat fastighetsbolag med lång erfarenhet av köp och utveckling av fastigheter med bra läge och hög kvalitet. Det gäller både fastigheter för helårsboende och semesterboende. WWP har särskilt specialiserat sig på att utveckla och sälja exklusiva semesterbostäder med allra bästa läge.
WWP äger 60 procent av projektet och Norlandia äger 40 procent.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige