Image
Mikael Granath.
Mikael Granath. Bild: Willhem

Mikael Granath slutar som vd för Willhem

Karriär Efter elva år som vd för Willhem har Mikael Granath informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag. Mikael Granath kommer att vara kvar som vd under 2023 fram till dess att ny vd har tillrätt.
Publicerad den 19 Oktober 2022

Mikael Granath var med och grundade bolaget 2010/2011 och Willhem har därefter haft en stark tillväxttakt. Från knappt 11 200 hyresbostäder till närmare 30 000 är bolaget idag ett av Sveriges största bostadsbolag med verksamhet på tretton delmarknader.

– Mikael Granath har framgångsrikt lett och utvecklat Willhem med starkt fokus på värdeskapande och hög lönsamhet. Bolaget präglas idag av starka värderingar och en positiv företagskultur och för det har Mikaels ledarskap varit avgörande. Jag vill framföra mitt och övriga styrelsens varma tack till Mikael för hans gedigna och värdefulla insatser, säger Fredrik Wirdenius, styrelseordförande för Willhem.

Rekryteringen av en ny vd har inletts och styrelsen är överens med Mikael Granath om att han kommer fortsätta som vd till dess att ny vd tillträder.
– Att sluta som vd har funnits i mina tankar ett tag. Det känns naturligt att få trappa ner och njuta av en större frihet i livet. Jag är väldigt tacksam för det förtroende jag fått från ägare, styrelse och medarbetare genom åren att tillsammans genomföra den tillväxtstrategi vi har haft i bolaget. Framåt ser jag inga gränser för den fortsatta expansionen för Willhem och nu ser jag fram emot att följa utvecklingen lite från sidan, säger Mikael Granath.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige