Image
Mikael Anjou tar plats i styrelsen för Åke Sundvall, där Mikael Sundvall är vd.
Mikael Anjou tar plats i styrelsen för Åke Sundvall, där Mikael Sundvall är vd.

Mikael Anjou till Åke Sundvalls styrelse

Karriär Åke Sundvall förstärker sin styrelse med rekrytering av Mikael Anjou, mest känd för sin bok "Den ineffektiva byggbranschen".
Publicerad den 24 Augusti 2020

Mikael Anjou är civilekonom med bred erfarenhet av förändringsledning och byggbranschen. Han har på senare tid gjort sig känd i byggbranschen genom sin bok "Den ineffektiva byggbranschen" där han sätter fingret på strukturer som på olika sätt förlamar byggbranschens effektivitet och därmed även lönsamhet – och lyfter samtidigt områden där branschens aktörer kan förändra och förbättra.

Mikael Anjou har arbetat hela sin yrkesverksamma tid med att driva förändringsprocesser i företag och offentlig sektor, och har också längre bakgrund i samhällsbyggnadssektorn som tidigare vice koncernchef för Einar Mattsson AB.

– Mikael förstärker vårt styrelsearbete på många olika plan. Hans erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen är uppenbar men även hans erfarenhet av förändringsprocesser och generationsväxling i familjeföretag är viktiga för Åke Sundvall i vårt långsiktiga arbete säger Martin Sundvall, vd för Åke Sundvall Byggnads AB.

– Jag är glad och stolt att vara tillfrågad att bidra med mina erfarenheter och kunskaper till Åke Sundvall. Det är en seriös aktör jag har stor respekt för som tar ansvar för stadens utveckling med vackra, hållbara hus i omtyckta områden. Samtidigt står bolaget inför en spännande period framåt och har en inspirerande ambitionsnivå som jag gärna bidrar till att förverkliga, säger Mikael Anjou.

Mikael Anjou kommer att påbörja sitt styrelsearbete under hösten 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY