Image
Mette Sjölin.
Mette Sjölin. Bild: WSP

Mette Sjölin blir ny chef för Property and Buildings på WSP Sverige

Bolag WSP Sverige har utsett Mette Sjölin till ny sektorschef för Property & Buildings som tar plats i företagets ledgningsgrupp. Hon har tidigare varit regionchef för Property & Buildings Mitt och har en lång ledarerfarenhet från den tekniska konsultbranschen. Mette Sjölin kommer att driva WSP:s satsning på att stödja kunderna i deras gröna omställning.
Publicerad den 24 November 2023

Inom sektorn Property & Buildings erbjuder WSP rådgivning och tekniska lösningar för fastighetsutveckling, byggprojekt, industri, miljö och hållbarhet. WSP har en stark ställning på den svenska fastighetsmarknaden, som står inför stora omställningar och innovationsbehov i samband med den gröna omställningen.
– Med Mettes långa ledarerfarenhet och gedigna kunskaper inom strategisk och teknisk rådgivning kommer vi att stärka WSP:s position. Det handlar framförallt att möta våra kunders ökande behov av rådgivning och tekniska lösningar för att minska sin klimatpåverkan och bygga nya hållbara industrier och städer, kommenterar Anna-Lena Öberg-Högsta, vd för WSP Sverige.

Mette Sjölin har varit på WSP i nästan fem år och är i dag chef över P&B Region Mitt. Hon har mer än 20 års ledarerfarenhet och kunskap från den tekniska konsultbranschen med tyngdpunkt på industri, miljö och hållbarhet samt fastigheter.
– Jag är mycket glad och stolt över att få leda WSP:s fantastiska P&B-team. Tillsammans åstadkommer vi arbetsresultat som är avgörande för vårt samhälle genom att vara med och skapa framtidssäkra och klimatsmarta byggnader. Vår expertis och kompetens efterfrågas nu av bredare kundsegment än tidigare och jag ser fram emot att jobba för att överträffa både våra befintliga och tillkommande kunders förväntningar på oss, säger Mette Sjölin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige