Image

Matrisen får uppdrag av Nordic Land

AFFÄRER Matrisen tar över den ekonomiska förvaltningen för Nordic Lands svenska dotterbolags fastigheter.
Publicerad den 30 Januari 2009

Uppdraget avser ekonomisk förvaltning för bolagets samtliga svenska fastigheter, som i stor utsträckning består av butiker. Den ekonomiska förvaltningen omfattar förutom löpande rutiner också kvalificerad rapportering i koncernen, redovisning enligt IFRS, koncernredovisning samt årsbokslut och årsredovisningar.

- Det är ett viktigt uppdrag, som vi är mycket tacksamma att erhålla. Kontraktet är ett tydligt bevis på hur våra effektiva - och i det närmaste helt digitaliserade - rutiner samt branschspecialiserade ekonomer skapar ett konkret mervärde för fastighetsbolag, säger Robert Szabo, vd för Matrisen.

Avtalet om den ekonomiska förvaltningen löper parallellt med ett annat avtal gällande den tekniska förvaltningen, något som DTZ Sverige kommer att sköta.

- Avtalet går helt i linje med Matrisens vision att ta över de ekonomiska funktionerna och maximera effektiviteten av dessa. Samtidigt som man ger bolagen möjligheten att ägna sig mindre åt siffror och administration, och mer åt sin egen kärnverksamhet, säger Szabo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sofia Ljungdahl: "Vi måste bygga mer flexibelt"

Bolag Hur har Sverige-satsningen gått för norska Obos hittills? Är teamet på plats och riktningen lagd? Fastighetssverige har mött upp Sofa Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, och pratat allt från byggrättsportföljer till fotboll.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige