Image

Malmös längsta kvarter försvinner

BYGG Tidningen Arbetets gamla lokaler på Bergsgatan i Malmö ska förvandlas till nya bostäder och en ny gata. Bakom projektet ligger Profi Fastigheter, som delar upp Malmös i dag längsta kvarter till två hus med en nyöppnad gata mellan sig.
Publicerad den 30 Juli 2010

Fastigheten Dimman 11 på Bergsgatan hyste en gång både redaktion och tryckeri för tidningen Arbetet. Profi Fastigheter, som köpte kvarteret 2006, utvecklar det inom kort till ett tudelat kvarter med dels nya bostäder, dels en uppdelad kontors- och utbildningsfastighet.

- Tankar på att bygga bostäder och ta fram en ny gata, som egentligen blir en förlängning av Ängelholmsgatan, fanns redan när vi köpte fastigheten 2006. Det ger en trevligare stadsbild och bättre kommunikationer för stadens invånare, säger Staffan Olsson, vd för Profi Fastigheter.

Tillsammans med Malmö Stad har Profi Fastigheter tagit fram byggrätter för runt 100 lägenheter på totalt över 7 000 kvadratmeter i bostadskvarteret. I kontorsdelen har Profi redan tecknat långa avtal med Sveriges största utbildningsföretag Academedia, som ska använda lokalerna till tre olika gymnasieinriktningar. Totalt handlar det om 5 500 kvadratmeter som kompletteras med kontor för andra kommersiella hyresgäster.

I projektet, som redan har påbörjats, investeras mellan 175 och 200 miljoner kronor, inklusive produktionen av de nya bostäderna. Profi Fastigheter överväger att avyttra byggrätterna.

Profi äger och förvaltar fastigheter i Sveriges tillväxtregioner Stockholm, Göteborg och Malmö. Profi äger ett bestånd om cirka 170 000 kvadratmeter med lokaler för kontor, handel, bostäder, lager och industri. Profi äger och förvaltar fastigheter till ett värde omkring tre miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige