Image
Thomas Dansk, vd Mälarsjö.
Thomas Dansk, vd Mälarsjö. Bild: Bockasjö

Mälarsjö Fastigheter bygger trygghetsboende i Katrineholm

Transaktioner Mälarsjö Fastigheter AB har tecknat ett avtal om att förvärva en bostadsbyggrätt i centrala Katrineholm. Fastigheten har en byggrätt för bostäder som omfattar 5 700 kvadratmeter BTA och planeras omfatta cirka 70 lägenheter. Mälarsjö Fastigheter köper byggrätten från Eriksberg 1 AB, som ägs av Caroline Bonde.
Publicerad den 30 Juni 2022

Thomas Dansk, vd/Partner:
– Mälarsjö Fastigheter kommer omgående påbörja utvecklandet av bostadskomplexet, med målet att skapa bra bostäder för Katrineholms invånare.

Mälarsjö kommer att utveckla ett trygghetsboende för den friska och aktiva pensionären. Lägenheterna består mestadels av 2: or och 3:or samt ett par mindre 1:or, och kommer att ha ljusa och trevliga boendemiljöer med balkong.

Bostadshusets centrala delar kommer att erbjuda en gemensam samlingspunkt för att skapa ett meningsfullt och socialt boende med möjlighet till aktiviteter, bokklubbar, vinprovning, utflykter och gemensamma måltider.

Trots det mycket centrala läget omges huset av vacker natur med en innergård med pergola och uteplats för givande samtal och fikastunder.
Thomas Dansk:
– Vi är övertygade om att denna boendeform skapar en hållbar boendemiljö som leder till ökad hälsa, glädje och mening.

I samarbete med Scott Rasmusson Källander Arkitekter projekteras nu det nya bostadskvarteret och beräknad inflytt är planerad till Q1 2024. Falkensborns Advokatbyrå har bistått Mälarsjö Fastigheter i transaktionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige