Image
Thomas Dansk, vd Mälarsjö.
Thomas Dansk, vd Mälarsjö. Bild: Bockasjö

Mälarsjö Fastigheter bygger trygghetsboende i Katrineholm

Transaktioner Mälarsjö Fastigheter AB har tecknat ett avtal om att förvärva en bostadsbyggrätt i centrala Katrineholm. Fastigheten har en byggrätt för bostäder som omfattar 5 700 kvadratmeter BTA och planeras omfatta cirka 70 lägenheter. Mälarsjö Fastigheter köper byggrätten från Eriksberg 1 AB, som ägs av Caroline Bonde.
Publicerad den 30 Juni 2022
Annons
Image

Thomas Dansk, vd/Partner:
– Mälarsjö Fastigheter kommer omgående påbörja utvecklandet av bostadskomplexet, med målet att skapa bra bostäder för Katrineholms invånare.

Mälarsjö kommer att utveckla ett trygghetsboende för den friska och aktiva pensionären. Lägenheterna består mestadels av 2: or och 3:or samt ett par mindre 1:or, och kommer att ha ljusa och trevliga boendemiljöer med balkong.

Bostadshusets centrala delar kommer att erbjuda en gemensam samlingspunkt för att skapa ett meningsfullt och socialt boende med möjlighet till aktiviteter, bokklubbar, vinprovning, utflykter och gemensamma måltider.

Trots det mycket centrala läget omges huset av vacker natur med en innergård med pergola och uteplats för givande samtal och fikastunder.
Thomas Dansk:
– Vi är övertygade om att denna boendeform skapar en hållbar boendemiljö som leder till ökad hälsa, glädje och mening.

I samarbete med Scott Rasmusson Källander Arkitekter projekteras nu det nya bostadskvarteret och beräknad inflytt är planerad till Q1 2024. Falkensborns Advokatbyrå har bistått Mälarsjö Fastigheter i transaktionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige