Image
Johan Tengelin.
Johan Tengelin. Bild: Magnolia Bostad

Magnolia: Johan Tengelin tillträder i dag

Karriär I dag tillträder Johan Tengelin som vd för Magnolia Bostad - han efterträder Fredrik Lidjan.
Publicerad den 1 December 2020

Ett av Johan Tengelins uppdrag blir nu att etablera Magnolia Bostad som en betydande förvaltare av egna fastigheter utöver att fortsätta utveckla boenden för försäljning.

Johan Tengelin har en omfattande transaktions- och investeringserfarenhet från branschen där han har bidragit med starkt ledarskap och tydligt värdeskapande i tidigare roller. Senast kommer han från Brunswick Real Estate där han blev partner 2017 efter att ha varit med och byggt upp Brunswicks investeringsverksamhet i egenskap av vd för dotterbolaget Sveafastigheter sedan 2014. Dessförinnan var han vd för den nordiska verksamheten på GE Capital Real Estate där han hade ett flertal ledande befattningar mellan 2004 och 2014. Under åren 1998 – 2004 var Johan projektledare inom Corporate Finance och delägare i Carnegie Investment Bank.

– Jag är både glad och hedrad över att nu bli en del av ett av Sveriges mest expansiva fastighetsbolag. Speciellt kul kommer det att bli att få driva den utveckling bolaget påbörjat för att bli en betydande förvaltare av egna fastigheter inom ramen för den framgångsrika utvecklingsverksamheten. Jag ser framemot att tillsammans med teamet på Magnolia Bostad fortsätta bygga relationer, bolag och samhällsvärde och jag känner ett mycket starkt engagemang för att bidra till Magnolia Bostads fortsatta tillväxt och framgång, säger Johan Tengelin, vd Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad ökade under det tredje kvartalet kraftigt den andel av projekt som utvecklas för egen förvaltning. I Magnolia Bostads byggrättsportfölj på över 20 300 byggrätter utgör nu 56 procent projekt för egen förvaltning, där de flesta projekten kommer att utvecklas i JV-form. Den utvecklingen påbörjades redan under 2019 med ambition om att skapa en ökning av substansvärde samt ett starkare kassaflöde över tid. Bolagets etablerade projektutvecklingsverksamhet och samarbeten med kunder och partners är fortsatt bolagets kärnverksamhet.

– Jag välkomnar Johan Tengelin till Magnolia Bostad och ser framemot bolagets fortsatta utveckling. Vi har bra fart och en stabil plattform att stå på när vi nu tar steget fullt ut att på allvar komma igång med utvecklingen av boenden för egen förvaltning. Detta ska vi göra samtidigt som vi fortsätter vår mycket framgångsrika utveckling av boenden för försäljning. Vi har marknaden med oss, långsiktiga samarbetspartners och kunder samt ett fortsatt stort behov av våra bostäder. Det ska bli mycket roligt att tillsammans med Johan Tengelin driva utvecklingen framåt, säger Fredrik Holmström, styrelseordförande i Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stor våg av nya asiatiska investerare att vänta 2021

Sverige I takt med ökade vaccinationstal mot Covid-19 och lättade reserestriktioner väntas transaktioner med internationella investerare öka i Sverige under 2021. Joachim Svedberg, Acting Head of Capital Markets på Colliers, berättar för Fastighetssverige vilka nya investerare som tar sikte på Sverige, vilka segment och städer de intresserar sig för.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY