Image
Ulf Attebrant, vd på Logistri Fastighets AB.
Ulf Attebrant, vd på Logistri Fastighets AB. Bild: Pareto / Logistri / Victor Friberg

Logistri ruvar på ytterligare förvärv

Transaktioner Styrelsen i Logistri Fastighets AB har beslutat om att kalla till extra bolagsstämma mot bakgrund av att bolaget inlett förhandlingar med avsikt att förvärva ytterligare fastigheter.
Publicerad den 12 Januari 2019

Motivet är att stärka bolagets långsiktiga lönsamhet samt bidra till att ytterligare förbättra riskprofilen i bolaget.

Värdet av bolagets totala fastighetsportfölj bedöms överskrida en miljard kronor efter att de aktuella förvärven genomförs. Förvärven omfattar fastigheter i segmentet lager och lätt industri i södra och mellersta Sverige vilket kompletterar bolagets nuvarande bestånd väl.

Bolaget har för avsikt att ingå köpeavtal villkorade av formella beslut och finansiering för att därefter tillträda fastigheterna under första kvartalet 2019.

Under förutsättning att villkoren för de planerade förvärven slutligt bedöms som attraktiva, har bolaget för avsikt att finansiera förvärven genom en kombination av ett emissionsförfarande och upptagande av externt lån på marknadsmässiga villkor.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige