Image
Kvarteret Ribban, som det är tänkt att se ut.
Kvarteret Ribban, som det är tänkt att se ut. Bild: Liljewalls

Liljewall ritar kvarter i Ängelholms nya stadsdel

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Liljewall får uppdraget att rita ett helt nytt kvarter i Fridhem, Ängelholms nya centrala stadsdel. Kvarteret som får namnet Ribban kommer innehålla flerbostadshus, radhus och verksamhetslokaler.
Publicerad den 28 Februari 2023

– Vi vill skapa ett kvarter som anpassar sig till den gröna omgivningen med fasadmaterial i trä och en variation i hustyper, tillsammans med en bilfri gård som öppnar upp sig mot den gemensamma dagvattenparken, säger Amanda Möller, arkitekt på Liljewall.

Kvarterets utformning har tagit hänsyn till en levande gårdsmiljö och blandade boendeformer. I den norra och sydöstra delen byggs cirka 75 - 100 lägenheter i två flerbostadshus på cirka 6 100 kvadratmeter. I sydväst uppförs 8 stycken radhus på cirka 1000 kvadratmeter. Under radhusen byggs ett mobilitetshus med plats för bil-och cykelparkering. Här kommer det finnas möjligheter att ladda elektriska fordon och en verkstadsplats för cyklar som ska främja ett högt cykelanvändande. All byggnation kommer genomgående att kläs i träfasad.

– Vi är stolta över att ha vunnit markanvisningstävlingen och det förtroende som vi därigenom fått att vara en bidragande aktör till Ängelholms utveckling. Intresset för bostäderna är redan idag stort och vi ser med tillförsikt på framtiden, säger Henrik Lindén, Sundprojekts vd.

Byggstart för Kvarteret Ribban planeras till slutet av 2023 eller, alternativt, till början av 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige