Image

Lerstenen och Foppa vann stort projekt i Umeå

STADSUTVECKLING Nu är det klart med vem som får bygga kvarteren Nanna och Mimer i Umeå. Valet föll på Lerstenen tillsammans med Forspro och Diös. I förslaget ingår ett nytt badhus, handel och hotell.
Publicerad den 8 April 2009

Näringslivs- och planeringsutskottet i Umeå tog i går beslut om att fortsätta förhandlingarna om stadsutvecklingsprojektet Nanna Mimer med Lerstenen. I deras förslag ingår ett nytt äventyrsbad, shopping, kontor, 100 lägenheter och ett hotell. Lerstenens förslag är framtaget i samarbete med Forspro och Diös.

Kostnaden för Umeå kommun beräknas till 22 miljoner kronor per år.

Umeå kommun anser att förslaget har potential att stärka stadens attraktivitet, och bedömer att Lerstenens förslag med bland annat hotell och handel ger ett större tillskott än övriga förslag av mötesplatser och besöksmål i centrum.

- Alla utom miljöpartiet var överens om att detta var det bästa alternativet, vi hoppas nu på att förhandlingarna ska vara klara innan sommaren så vi får fart på projektet säger Anders Ågren (M), vice ordförande kommunstyrelsen.
Miljöpartiet reserverade sig mot beslutet med hänvisning till att de vill ha en annan placering på badhuset.


Fakta
Lerstenens förslag, i samarbete med Forspro och Diös:
Bad med 50 x 21 meter bassäng, men beredd att utreda ett alternativ med 50 x 25 meter. Till badet hör äventyrsbad, spa och gym.
På kvarteret Mimer föreslås bostäder, handel, hotell med restaurang.
Kostnad för kommunen: 22 miljoner kronor/år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige