Image
Bild: Istock

Ledamot lämnar styrelsen i Mofast

Bolag Styrelseledamoten Eric Fischbein väljer att kliva av styrelsen i Mälardalens Omsorgsfastigheter.
Publicerad den 26 Oktober 2021

– Jag har landat i att det är lämpligt att jag inte sitter i styrelsen medan utredningen pågår om händelser som inträffade i ett annat bolag innan tiden på Mofast. Jag har alltid agerat med gott uppsåt och samarbetar naturligtvis med utredningen så att all fakta ska komma på bordet, säger Eric Fischbein.

Utredningen initierades av styrelsen och leds av advokat Hans Strandberg på Nordia Law.
– Styrelsen både respekterar och står bakom beslutet och när utredningen är färdig kan vi dra slutsatser och besluta om nästa steg, säger Jonas Blomquist, styrelsens ordförande.

Det var TV4 som får några veckor sedan berättade att den tidigare vd:n Mathias Bjerkelius (som lämnat posten och ersatts av Dan Törnsten) och Eric Fischbein misstänks vara inblandade i tvivelaktiga fastighetsaffärer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY