Image
De första arkitektskisserna visar att Kv Valsen får en blandad kvartersbebyggelse och där de olika huskropparna samlas kring en gemensam innergård.
De första arkitektskisserna visar att Kv Valsen får en blandad kvartersbebyggelse och där de olika huskropparna samlas kring en gemensam innergård. Bild: Lansa Fastigheter/Tengman Stadsutveckling.

Lansas första egna projekt: 300 lägenheter i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Med kvarteret Valsen med 300 lägenheter vill Lansa Fastigheter skapa ett landmärke i stadsdelen Ramlösa i Helsingborg.
Publicerad den 1 April 2019

– Vi planerar för en varierad kvartersbebyggelse av hög kvalitet som tillför området bra miljöer och fina bostäder med en direkt närhet till ypperliga allmänna kommunikationer som hela Ramlösa skall vara stolta över, säger John Ödman, utvecklingschef på Lansa Fastigheter.

Nyligen fattade Stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg ett planbesked för att inleda arbetet med att ta fram en detaljplan för att kunna bebygga det aktuella markområdet med lägenheter. Området är sedan tidigare utpekat av kommunen som ett intressant förtätningsområde men är idag en igenvuxen förre detta industritomt. Arbetet med detaljplanen påbörjas inom kort och förväntas vara klar i slutet av nästa år. När väl spadens sätts i marken kan de första av de cirka 300 lägenheterna vara klara för inflyttning under 2023.

– Det känns oerhört spännande att utveckla Lansas första helt egna projekt ifrån råmark. Nu får vi möjligheten att vara med från start för att sätta rätt förutsättningar för ett lyckat genomförande. Ramlösa är ett populärt område som idag präglas av villabebyggelse. Jag är säker på att våra lägenheter kommer bidra till att ytterligare öka stadsdelens popularitet och möjliggöra för de som inte vill bo i villa att bo kvar inom Ramlösa, säger John Ödman.

Ramlösarondellen och Ramlösa Trafikplats med stationsområde ligger bara ett stenkast från det aktuella kvarteret. Bebyggelsen blir varierad och det gäller även antalet våningar. I planbeskedet finns de första preliminära skisserna som visar att det blir en högre bebyggelse mot trafikplatsen och lägre höjder mot villakvarteren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige