Image

Landic satsar på FM

SVERIGE Landic Property har förvärvat Synerco Fastighetsförvaltning AB och har bildat det nya bolaget Landic Property FM AB.
Publicerad den 28 Januari 2008

SFAB ägdes tidigare till 49 procent av Landic Property och till 51 procent av Addici (före detta Synerco). I samband med personalövertagandet tidigare i höstas av förvaltnings- och administrationspersonalen bildade Landic det nya bolaget Landic Property FM AB. I och med förvärvet skapar nu Landic Property FM en intern fullserviceorganisation där förvaltning, drift och teknik ryms inom samma koncern.

- Vår fokus ligger på hyresgästerna. Nöjda kunder är vårt viktigaste mål, säger Tommy Sundbom, vd Landic i Sverige.

- I och med att vi tar hem den tekniska förvaltningen så kommer vi närmare många av våra hyresgäster. Det är samma företag som både äger, förvaltar och servar fastigheten. Vi ansvarar gentemot våra kunder i alla led, säger Tommy Sundbom.

Alla 28 berörda medarbetare kommer att behålla sina tjänster. De uppdrag som SFAB hade som inte är relaterade till Landic Property har överlåtits till Addici

Bolaget kommer inom kort att byta namn till Landic Property Fastighetsförvaltning AB.

Efter förvärvet så hanteras drift, förvaltning och administration av Landics svenska bestånd till 52 procent av den egna organisationen inom Landic Property FM AB och till 48 procent av det externa förvaltningsbolaget ISS. Landic Property har inga planer på att avsluta samarbetet med ISS.

Management hanteras som tidigare till 100 procent av Landic Property AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige