Image

L2 Fastigheter köper i Borås

Transaktioner L2 Fastigheter har köpt en fullt uthyrd samhällsfastighet, omfattande 6 600 kvadratmeter lokalyta, i Fristad utanför Borås. L2 har också köpt en intilliggande bostadsfastighet med hyresrätter.
Publicerad den 29 Maj 2015
Karl Ljunggren. Bild: L2 Fastigheter
Karl Ljunggren.

– Vi har förvärvat två välbyggda fastigheter med stor utvecklingspotential i ett väldigt intressant och expansivt område. Borås är en spännande marknad med många framgångsrika företag och ett väldigt positivt företagsklimat, säger Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter.

L2 Fastigheter har ambitionen att utveckla fastigheten till en modern och stadsmässig miljö genom att tillföra ytterliga bostäder till området. Det skapar en bra mix av boende och kommunal service som ger ett mervärde för såväl boende som för serviceverksamheter.

– Det pågår ett detaljplanearbete där vi vill bygga ytterligare mellan 30 och 40 bostäder. För vår del ser vi en bra möjlighet att bygga hyresrätter här. Genom att bygga rationellt och effektivt går det absolut att bygga moderna och fräscha hyresrätter med en acceptabel hyresnivå. Det är människor som skapar levande och trivsamma miljöer och med ett ökat boende får vi också mer liv och rörelse i området.

I köpet ingår 80 000 kvadratmeter tomtyta. Hur denna mark ska användas är ännu oklart men på sikt ser Karl Ljunggren goda möjligheter att utveckla området ytterligare.

– Just det stora markområdet var en viktig del i vårt beslut att göra den här satsningen och förvärva fastigheten. Vår vision på lite längre sikt är att bygga ännu fler bostäder och göra den här stadsdelen till ett av de mest attraktiva områdena i Borås kommun, säger Karl Ljunggren.

L2 Fastigheter tillträder fastigheten den 1 juni 2015. Säljare är Kollberg & Hansson Förvaltnings AB.

Stefan Hansson, delägare Kollberg & Hansson Förvaltnings AB säger:
- Det var nu rätt tid för oss att kliva av, vi känner oss färdiga med vår långsiktiga utvecklingsplan för dessa fastigheter. Vi är övertygade om att L2 Fastigheter är den perfekta fortsatta förvaltaren och utvecklaren av fastigheterna. Samarbetet med Colliers har fungerat utmärkt genom hela affären.

Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers säger:
- Det har varit en snabb process med högt tempo vilket tyder på en fortsatt stor efterfrågan på segmenten samhälls- och bostadsfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY