Image
Kvalitena uppges vara på obestånd.
Kvalitena uppges vara på obestånd. Bild: iStock

Kvalitena uppges vara på obestånd

Ekonomi/Finansiering Enligt uppgifter till Affärsvärlden är fastighetsbolaget Kvalitena på obestånd. Det efter att bolaget inte lyckats skjuta upp en amortering på 40 miljoner kronor, samt räntan på sina seniora osäkrade obligationer.
Publicerad den 11 Oktober 2023

Bolaget ska fortfarande vara i diskussioner med sina obligationsinnehavare, men eftersom tidsfristen för amorteringen löpt ut utan betalning är bolaget i praktiken på obestånd. Förfallodatum för amorteringen var den 5 oktober.

Kvalitena satt på en bostadsportfölj värd 6,3 miljarder kronor vid årsskiftet. Bolaget äger direkt 100 fastigheter i Sverige och i två delstater i USA.

Den 4 oktober publicerade Kvalitena ett pressmeddelande på sin hemsida där man förklarade att bolaget hade beslutat att inom kort inleda ett skriftligt förfarande i syfte att senarelägga amortering som i enlighet med obligationsvillkoren ska betalas den 5 oktober 2023, samt senarelägga betalning av ränta.

Bolaget skrev då att kontakt hade tagits med större obligationsinvesterare och att man avser att återkomma med mer information kring processen framåt inom en snar framtid.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige