Image

Kungsleden välkomnar nya hyresgäster till Gärdet

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett hyresavtal om 5 400 kvadratmeter med HD Resources i fastigheten Rotterdam 1 och ett hyresavtal om 400 kvadratmeter med Infozone i fastigheten Tegeludden 13 på Gärdet/Frihamnen.
Publicerad den 13 November 2017

Kungsleden äger fyra kontorsfastigheter om totalt 89 000 kvadratmeter i klustret Stockholm City Öst i Gärdet/Frihamnen. Området ingår i Stockholms största stadsutvecklingsområde, Norra Djurgårdsstaden. Totalt planeras det för 12 000 bostäder och 35 000 arbetsplatser som ska färdigställas de närmaste åren.

Hyresavtalet om 5 400 kvadratmeter med HD Resources är på drygt sex år och avser i huvudsak tv-och studiolokaler samt kontor. Hyresnivån uppgår till 3 000 kronor per kvadratmeter. En annan hyresgäst i fastigheten är ATG-ägda Kanal 75 som precis har fått tillträde till sina nya lokaler.

– Det är särskilt roligt att kunna erbjuda HD Resources dessa unika studiolokaler i Gärdet/Frihamnen där många ledande mediabolag har sin verksamhet. Området har fantastisk framtidspotential och är ett av våra prioriterade kluster, säger Sven Stork, fastighetschef förvaltningsområde Stockholm på Kungsleden.

– I positionen som Nordens ledande mediahus, är vi mycket nöjda med att kunna bibehålla och fortsätta att utveckla HDR’s mediaverksamhet i en fantastisk ny stadsdel i direkt närhet till våra kunder, säger Mats Dahlström, CEO på HDR Sweden.

Hyresavtalet med Infozone avser 400 kvadratmeter nyrenoverade kontorslokaler på Tegeluddsvägen 80 och löper på i fem år. Även här uppgår hyresnivån till 3 000 kronor per kvadratmeter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige