Image
Ylva Sarby Westman, CFO Kungsleden.
Ylva Sarby Westman, CFO Kungsleden. Bild: Kungsleden.

Kungsleden fortsätter att låna grönt

Bolag Kungsleden har under sitt MTN-program utökat ett befintligt grönt obligationslån med 300 miljoner kronor. Obligationen emitterades till kursen 101,166 procent vilket motsvarar en marginal över Stibor på 1,30 procent. Obligationen har slutligt förfallodatum i januari 2027.
Publicerad den 1 Februari 2021

– Intresset bland investerare att placera i Kungsledens gröna obligationer är fortsatt stort. Sedan januari 2020 har vi emitterat sammanlagt 3,2 miljarder kronor, merparten i gröna obligationer på långa löptider och med attraktiv prissättning. Det är mycket glädjande att vi nu är tillbaka på samma prisnivå som vi lånade till före pandemin, säger Ylva Sarby Westman, vice vd och CFO på Kungsleden.

Kungsleden har kraftigt ökat andelen grön finansiering de senaste åren. I dagsläget utgör andelen grön finansiering cirka 40 procent av den totala låneportföljen. Ambitionen är att all finansiering på sikt ska vara grön.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige