Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 375 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Kungsleden emitterar ett tvåårigt, icke-säkerställt, obligationslån på den svenska marknaden. Lånet uppgår till 375 miljoner kronor och har slutligt förfallodatum i maj 2017.
Publicerad den 27 April 2015

Obligationslånet har en fast kupongränta om 1,2 procent. Kungsleden avser att notera obligationslånet på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm inom 12 månader.

- Det är glädjande att se ett så stort placerarintresse i obligationslånet på en attraktiv nivå. Kungsledens fortsatta implementering av affärsstrategin med fokus på långsiktig förvaltning och högre kvalitet i fastighetsbeståndet i kombination med en lägre finansiell risk ger nu även utdelning på de nivåer Kungsleden kan låna till på kapitalmarknaden. Obligationer sprider riskerna i vår samlade upplåning och är därför ett viktigt inslag i vår finansieringsmix. Kungsleden avser i fortsättningen att vara en återkommande emittent, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till att refinansiera Kungsledens obligationslån 2010/2015 som förfaller i april 2015 till en marginal över Stibor 90 dagar om 3,17 procent och till allmänna bolagsändamål.

Nordic Fixed Income, ett bolag inom Catella, har varit finansiell rådgivare och arrangör och Mannheimer Swartling Advokatbyrå har varit juridisk rådgivare till Kungsleden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY