Image
Krook & Tjäder flyttar till Bryggaregatan 8 i Borås.
Krook & Tjäder flyttar till Bryggaregatan 8 i Borås. Bild: Krook & Tjäder

Krook & Tjäder i Borås expanderar

Uthyrning Krook & Tjäder expanderar och flyttar till nya lokaler i Borås.
Publicerad den 21 Januari 2019

Arkitekterna Krook & Tjäders Boråskontor har flyttat in i nya kontorslokaler. I takt med att verksamheten växt kraftigt under de senaste åren var det dags att lämna kontoret där man suttit i över 30 år.

Det nya kontoret ligger i en gammal syfabrik med en stark anknytning till stadens entreprenöriella historia.
– Vi är glada över våra nya stora ljusa lokaler, säger Dominic Wansbury, kontorschef på Krook & Tjäder Borås. Krook & Tjäders egna inredningsarkitekter i Göteborg har varsamt inrett med sköna färgval och härliga material. Vi känner oss redan som hemma. Härligt att sitta i en kreativ miljö med flera framgångsrika och spännande företag inom mode och design.

Med en stabil tillväxt och flera stora stadsutvecklingsprojekt har kontoret bara under de senaste fyra åren mer än fördubblat antalet medarbetare. Kompetenserna är jämnt fördelade på arkitekter och ingenjörer men även med landskapsarkitekter på plats.
– Med en stark anknytning till lokala marknaden är vi stolta över att vara en del av utvecklingen i Sjuhäradsbygden. I samband med att vi växt, och i vårt nära samarbete med övriga kontor inom koncernen, får vi flera projekt på riksplan samt andra nya kompetenser, säger Dominic Wansbury.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige