Image
Bild: Bonava

Kristina Olsen lämnar Bonava för externt uppdrag

Bolag Kristina Olsen har valt att lämna Bonava och rollen som affärsenhetschef för Bonava Norge för annat externt uppdrag. Jonas Granström har utsetts till tillförordnad affärsenhetschef och medlem av koncernledningen.
Publicerad den 26 Augusti 2021

Kristina Olsen har arbetat för NCC/Bonava sedan år 2000 och har innehaft flera ledande positioner inom bolaget, bland annat som affärsenhetschef för Bonava Danmark-Norge. Hon har varit medlem av Bonavas koncernledning sedan 2018.
– Jag vill rikta ett stort tack till Kristina för hennes insatser under sin tid på Bonava, jag önskar Kristina lycka till med framtida uppdrag, säger VD och koncernchef Peter Wallin.

Jonas Granström har utsetts till tillförordnad affärsenhetschef för Bonava Norge och medlem av koncernledningen. Han har lång erfarenhet av bostadsutveckling och har bland annat haft flera ledande roller vid Skanska i Norden, på hotellkedjan Scandic samt på fastighetsbolaget ByggVesta.

I maj 2021 beslutade Bonava att avveckla sin verksamhet i Köpenhamn och lämna den danska marknaden för att uppnå ökad effektivitet och lönsamhet i koncernen. Sedan den 1 juni 2021 är Bonava Norge en fristående affärsenhet vilken ingår i segment Nordic. I Norge bedriver Bonava bostadsutveckling i städerna Bergen och Oslo.

- Susanna Sundström
susanna@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige