Image

Konsulter bakom nytt ägarbolag

Bolag Niras startar tillsammans med Bois & Partner det gemensamma bolaget Pagus Fastigheter. Bolaget ska äga, utveckla och värdeförvalta fastigheter som i huvudsak inrymmer offentlig verksamhet.
Publicerad den 7 Mars 2011

Pagus Fastigheters team från Niras och Bois & Partner har en gedigen erfarenhet från fastighetsmarknaden; som investerare, förvaltare, projektledare, fastighetsutvecklare, långivare samt teknisk och finansiell rådgivare till både privata och offentliga fastighetsägare.

Genom att kombinera Niras fastighetskompetens och Bois & Partners finansiella kompetens kan Pagus Fastigheter erbjuda helhetslösningar till sina hyresgäster. Pagus Fastigheter bistår med kompetens genom hela värdekedjan från att utveckla och leda byggprojektet till finansiering och värdeförvaltning.

- Vi är mycket hoppfulla kring samarbetet med Bois & Partners. Bildandet av Pagus är ett steg i vår strategi att utöka och utveckla samarbetet med offentliga parter i Sverige, säger Jan Leife, vd för Niras i Sverige.

- Vi har under en längre tid sett ett stort behov för samverkanslösningar mellan privat och offentlig sektor när det gäller offentliga investeringar i fastigheter och infrastruktur och har därför sökt en partner för att utveckla Pagus-konceptet. Genom samarbetet med Niras har vi nu en partner med gedigen förankring i svensk fastighetsmarknad, säger Christer Bois, partner i Bois & Partners.


Teamet bakom Pagus Fastigheter
* Bengt Ydenius – är affärsområdeschef för NIRAS Property Consultants och har arbetat inom Niras sedan 2004. Under denna period har verksamheten ökat från 25 till 60 anställda med en ökad inriktning mot tidiga skeden och utveckling. Bengt har drivit ett flertal utvecklingsprojekt bland annat utveckling av kontor och butiker vid Globen, nya veterinärmedicinska lokaler och djursjukhus för SLU i Uppsala, nya Station City för Citybanan m fl. Därutöver har Bengt arbetat med teknisk due diligence i ett flertal transaktioner i Sverige och Finland. Tidigare arbetade Bengt inom Scandiaconsult koncernen (Ramböll) som ansvarig för affärsutveckling, projektledare inom Åke Larsson Byggare samt projektledare inom FFNS (Sweco). Bengt är civilingenjör från KTH.
* Henrik Molin – arbetar på Niras med rådgivning kring kommersiell fastighetsutveckling, fastighetstransaktioner, finansiella ägarlösningar och hotellfastigheter. Dessförinnan var han ansvarig för investeringar och asset management på Norgani Hotels ASA, Nordens då största hotellfastighetsägare. Henrik har också varit verksam i åtta år på RBS Nordisk Renting, det ledande rentingbolaget i Norden, med strukturerade fastighetsaffärer inom både privat och offentlig sektor, hotellfastigheter och som koncernkontroller. Han har också en bakgrund som business controller på Stadshypotek och som revisor på KPMG. Henrik är civilekonom från Uppsala universitet.
* Christer Bois – startade 1994 Bois & Partners med kollegor från ABB. Under perioden 1999-2004 var Christer, på KPMG Corporate Finance, ansvarig för uppbyggnaden av Financing Group i de nordiska länderna och projektledare för de större transaktioner som genomfördes, varefter han återupptog Bois & Partners’ verksamhet. Under 1987-1994 var Christer bolagsjurist på ABB Credit med globalt ansvar för legala och skatterelaterade frågor inom ABB´s affärsområde Leasing and Financing och som sådan direkt involverad i alla internationella leasingtransaktioner. Christer har också tidigare varit skattejurist på PricewaterhouseCoopers (PWC) efter sin notarietjänstgöring på Länsrätten i Stockholm. Christer har en jur.kand. från Stockholms Universitet.
* Jacob Cronstedt – arbetade tidigare inom biologisk vattenrening där han satt i ledningsgruppen för ett företag med verksamhet i Europa, Kina och Indien, och var ansvarig bland annat för att positionera bolaget i Kina. Dessförinnan var Jacob baserad i London och var som Head of Nordic Region ansvarig för Babcock & Brown’s private equity-investeringar och affärsutveckling inom fastigheter i Norden. På Babcock & Brown arbetade Jacob också med fastighetstransaktioner i Östeuropa. Jacob har även en bakgrund inom Investment Banking på Credit Suisse First Boston i London. Jacob har en M.Sc. i Business and Economics från Handelshögskolan i Stockholm.
* Pär Johansson – var senast Director på RBS Nordisk Renting, det marknadsledande rentingbolaget i Norden, där han jobbade med fastighetstransaktioner i Sverige med huvudsakligen offentliga hyresgäster. Dessförinnan var han Transaktions- och Marknadsdirektör på Skandrenting, Vice President på ABB Credit och Senior Advisor på Projektfinansieringsavdelningen på NCC. Pär startade sin karriär på dåvarande PKfinans, idag Nordea Finans, där han jobbade med bland annat större strukturerade leasing affärer för flygplan, fartyg och tåg. Pär har 21 års bank och strukturerad finans erfarenhet och över 13 års erfarenhet av fastighetstransaktioner. Pär har studerat ekonomi och nationalekonomi på Stockholms Universitet.
* Oskar Backman – var tidigare vd för DTZ Real Kapital Corporate Finance i Norge, ett av de ledande bolagen inom syndikering av större fastighetstransaktioner på den norska marknaden. Dessförinnan var Oskar ansvarig för SEB Finans i Norge med fokus på stora och komplexa projektfinansrelaterade transaktioner. Oskar har även arbetat på SEB Finans i Sverige, Structured Finance divisionen, där han arbetade med cross-border leasingaffärer av större infrastrukturprojekt. Oskar har 15 års erfarenhet från corporate och structured finance. Oskar har en jur.kand från Stockholms Universitet.
* Fredrik Juul – har arbetat på Bois & Partners sedan 2009. Fredrik var tidigare på Svenska Handelsbanken i Stockholm. Fredrik har en M.Sc. i Economics and Business Strategy från Ekonomihögskolan vid Lunds Universitet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige