Image
Per-Anders Naucler, Kommersiella Fastigheter.
Per-Anders Naucler, Kommersiella Fastigheter. Bild: Kommersiella Fastigheter

Kommersiella Fastigheter stärker sin position i Småland

Bolag Kommersiella Fastigheter tar mark på den småländska marknaden med flera genomförda transaktioner och spännande satsningar. Nyligen avslutades en affär som innefattar två lager- och industrifastigheter centralt belägna i Värnamo. Köpeskillingen uppgår till 36,5 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Augusti 2021

I Småland råder en transaktionsintensiv marknad och sedan en tid tillbaka rekryterade Kommersiella Fastigheter Per-Anders Naucler, vars primära område är just Småland, ett område han är väl bekant med.

Ett av syftena med bolagets expansion i regionen är den ökade e-handeln. Större lager, logistik och last mile-lager blir mer och mer intressanta för fler fastighetsaktörer. Jönköping är en viktig logistikport och det geografiska läget med utmärkta järnvägsförbindelser och transportmöjligheter bidrar till placeringen inom landets topp tre logistikområden. Ett annat intressant område är Värnamo. Allt fler företag ser Värnamos läge vid stambanan och motorvägen på E4:an och Rv 27 som en fördel ur ett logistiskt perspektiv.

Under årets andra kvartal, avslutades en affär av två lager- och industrifastigheter centralt belägna i Värnamo. Fastigheterna inrymmer kontor, lager och industri och har en total uthyrbar area om ca 28 500 kvadratmeter. Köparen, Oscar Properties kommer att fortsätta förvalta för framtiden.
– Just nu håller vi även på med ett större uppdrag i Västervik, och vi märker att intresset av lager och logistik fortsätter att stiga, säger Niklas Wählisch, transaktionsrådgivare på Kommersiella Fastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige